blog.megahz.org

..δημιουργώ καταστρέφοντας..
ΕΙΜΑΙ ΤΖΙΑΙ ΣΤΑ:
Έννα γράψω λλία τεχνικά posts χωρίς να μπω σε πολλά βάθος, απλά για να αναφερτώ σε υπηρεσίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να κάμει διάφορα πράματα στο internet.

Κάτι που μου αρέσκει να χρησιμοποιώ εν το yahoo pipes, εν το μόνο πράμα που χρησιμοποιώ που την yahoo πλέον. Εν ένα παλιό ξεχασμένο project τους που επαρατήσαν το τζιαι τζιείνοι πριν 2-3 χρόνια αλλά τα πράματα που έκαμνε, κάμνει τα ακόμα καλά τζιαι νομίζω εν έσχιει εναλλακτική λύση.  

Στο yahoo pipes μπορείς να συνδυάσεις διάφορα inputs, να βάλεις λλία φίλτρα τζιαι να φκάλεις ένα output, όπως λαλούν τζιαι τζιείνοι σε ένα παλιό post που βρήκα στο wikipedia:
 

…a hosted service that lets you remix feeds and create new data mashups in a visual programming environment. The name of the service pays tribute to Unix pipes, which make it easy to chain simple utilities together on the command line.

Το πρόβλημα τζιαι τι ήθελα να κάμω:
 

Υπάρχει το website www.thewebsiteprice.com, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να υπολογίσεις την τιμή κάποιας ιστοσελίδας κλπ κλπ..
Ήθελα κάποιες πληροφορίες για κάθε site που μπαίνει στο thewebsiteprice.com να τες στέλλω αυτόματα στο twitter. Την αυτοματοποίηση θα την έκαμνα με το IFTTT (άρθρο για τούτο έννα έρτει τες επόμενες μέρες), χρησιμοποιώντας recipe "rssfeed (this) to twitter (that)".
Το πρόβλημα εν ότι το rss του site έσσιει μέσα πολλή structured content, εικόνες, κενές γραμμές, tables σε html..

τζιαι βασικά ήθελα να πάω που τούτο:



σε τούτο:


Ήθελα να καθαρίσω (strip) το πολύ html, τις εικονούες, παραγράφους κλπ για να στείλω καθαρό text στο twitter.
 

yahoo pipes λοιπόν:


Χρησιμοποίησα το Fetch Feed για να φέρω το αρχικό RSS και το πέρασα μέσα από μία σειρά με regex για να βρω διάφορα patterns και να καθαρίσω κάποια ή να σάσω το format κάποιων άλλων.Να πω σε τούτο το σημείο ότι εν είμαι προγραμματιστής άρα κάποια πράματα θα μπορούσα να τα έκαμνα καλύτερα τζιαι διαφορετικά αν είχα το χρόνο τζιαι αν το έψαχνα λλίο παραπάνω.



Μετά έβαλα ένα Loop με String Replace για να προσθέσω σε μια λέξη hashtag. Παρακάτω το πέρασα από ακόμα ένα Loop me String Replace για να πιάσω το όνομα του site από το titile και να το φυλάξω σε ένα νέο variable:


και μετά προσθέτω το καινούργιο variable στο τέλος μίας url που η δουλειά τις είναι να φέρνει thumbnails (http://free.pagepeeker.com/v2/thumbs.php?size=l&url=yahoo.com). Το βάζω όλο αυτό στο tag "item.thumbnail" του RSS έτσι ώστε να μπορεί το καινούργιο μου RSS να έχει thumbnail για κάθε site (αυτό δεν μου δουλεύει καλά ακόμα):


και έτσι πήρα το αποτέλεσμα που ήθελα:




Εννοείτε φυσικά πως όλο αυτό μπορεί να γίνει προγραμματιστικά από το thewebsiteprice.com για μπορεί να δίνει ένα τελείως καθαρό rss. Αλλά είναι καλό να ξέρεις να μοντιφάρεις από μόνος σου κάποια πράγματα.

Παλιότερα έχω κάνει ένα τεράστιο pipe για να μπορεί να τραβάει το cypriotblogs.com νέα απο πολλά κυπριακά blogs

 


Το λυπηρό:
  

Ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο πριν 2 εβδομάδες περίπου, και σήμερα που μπήκα να το τελειώσω είδα αυτό:




και είδα και άλλους στα forums να πιστεύουν όπως και εγώ πως το pipes ήταν από τις καλύτερες υπηρεσίες της yahoo και πως δεν υπάρχει εναλλακτικό.

Άρα αυτό το άρθρο μπορεί να δώσει έρεισμα σε κάποια startup να κάνει μία παρόμοια υπηρεσία!! Please do it, we need a yahoo pipes alternative!

Update: Συζήτηση στο group Startup Cyprus.