blog.megahz.org

..δημιουργώ καταστρέφοντας..
ΕΙΜΑΙ ΤΖΙΑΙ ΣΤΑ:

Android σε Windows mobile PDA (Dual-Boot)



Comments: 2    Labels:     2/05/2010 07:59:00 π.μ. 
Μετά από πολλή έρευνα και δαυλιά, οι developers του xda-developers (και άλλοι) κατάφεραν να τρέξουν σε Windows κινητά το βασισμένο σε linux λειτουργικό της Google "Android". Αυτό έχει επιτευχθεί πριν από αρκετό καιρό αλλά τώρα η λύση είναι πιο σταθερή και εύκολη στην υλοποίηση.


Το καινούργιο release του android τρέχει στο windows κινητό μου (htc touch pro 2) εδώ και μέρες και είναι αρκετά γρήγορο. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολούθησα (για όποιον ενδιαφέρετε), φυσικά δεν είμαι και expert αλλά δημοσιεύω ότι ξέρω περί του του θέματος, Με την πιο κάτω διαδικασία δεν κάνεις flash το android στο κινητό απλά το τρέχεις παράλληλα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο. Τα περισότερα απο τα links που βάζω είναι για το htc touch pro 2:
  1.  Αρχικά πρέπει να κάνετε  Unlock το κινητό και να κάνετε install to Hard-SPL για να μπορείτε να εγκαταστήσετε άλλα "cooked" Window ROMs.
  2. Να διαλέξετε και να εγκαταστήσετε κάποιο ROM της προτίμησης σας από το forum της xda-developers. Υπάρχουν πάρα πολλά, ο μόνος τρόπος να ανακαλύψεις πιο σου κάνει είναι να δοκιμάσεις πολλά. Εγώ χρησιμοποιώ το "Energy "Leo" 23518/21889 - Released: Feb 1 2010. Αφού εγκαταστήσετε το καινούργιο Windows είσαστε έτυμοι για το Android.
  3. Στο forum γίνετε ο χαμός, είναι πολύ δύσκολο να βρεις πιο είναι το τελευταίο Android που δουλεύει έτσι σας κάνω link την μέχρι στιγμής τελευταία έκδοση του android "MJG Rhodium Android 1/Feb/2010" για τα windows κινητά.
  4. Για να εγκαταστήσετε το Android κάνετε extract όλα τα files του πακέτου "MJG21RhodEclairRebuild.rar" στο computer σας και μετά ρίξτε τα στην "Storage Card" του κινητού σας (χωρίς να τα βάλετε σε κάποιο folder).
  5. Για να ξεκινήσετε το Android στο κινητό, τρέξετε το πρόγραμμα "haret.exe"  που βρίσκετε στο "Storage Card" του κινητού σας.

    Το "haret.exe" θα ξεκινήσει τον linux kernel του Android μέσω των windows:
  6. Θα διαπιστώσετε φυσικά πως θα είναι αρκετά αργό αφού τρέχει μέσω των Windows (θα δούμε σε λίγο πως θα το κάνουμε γρήγορο και πιο λειτουργήσιμο).2.     To haret.exe για να ξεκινήσει το android διαβάζει τα settings του από το file "default.txt" ή από το "startup.txt" α διαπιστώσετε φυσικά πως θα είναι αρκετά αργό αφού τρέχει μέσω των Windows (θα δούμε σε λίγο πως θα το κάνουμε γρήγορο και πιό λειτουργίσιμο).
  7. To haret.exe για να ξεκινήσει το android διαβάζει τα settings του απο το file "default.txt" ή απο το "startup.txt" 
  8. set ramsize 0x10000000
    set ramaddr 0x10000000
    set mtype 2292
    set KERNEL zImage
    set initrd initrd.gz
    set cmdline "lcd.density=240 msmts_calib=0x9f.0x39a.0x35c.0x78 clock-7x00.a11=500 msmvkeyb_toggle=off pmem.extra=1 gsensor_axis=-1,-2,3 force_cdma=1"
    boot
  9. Dual-Boot: To Dual-Boot σου δίνει την επιλογή να επιλέξεις κατά την εκκίνηση του κινητού πιο operating system θα ήθελες να ξεκινήσεις.


    Το dual-boot θα τρέξει μόλις γίνει initialize το windows shell κατά το boot των windows και δεν αφήνει το windows να ξεκινήσει όλα του τα services. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσουμε το Android πάνω σε ένα πολύ light windows core και γι' αυτό είναι και αρκετά γρήγορο.








    Για να εγκαταστήσετε το dual-boot, κατεβάστε το από εδώ και τρέξτε το installation cab file από τα windows. Tώρα έχουμε ένα καλό και σχετικά γρήγορο android στο κινητό μας.
  10. Τι δεν δουλεύει ακόμη (στο HTC touch pro 2):
    • Full "Sleep"
    • WiFi
    • BT
    • Sound (in call mic and earpiece work, no ringtones or music)
    • GPS
    • Camera
    • Opengles: using software rendering for the time being.
    • Gsensor
    • Open/Closed hardware keyboard recognition (Insert/Remove stylus to change to landscape/portrait)
  11.  Άρα ο μόνος τρόπος για να βγεις internet είναι το 3G.
    1. Ανοίγουμε το startup.txt και προσθέτουμε τα settings για το 3G του δικτύου μας. Στην περίπτωση της CYTA βάζουμε τις κόκκινες γραμμές πιο κάτω:
    2. set ramsize 0x10000000
      set ramaddr 0x10000000
      set mtype 2292
      set KERNEL zImage
      set initrd initrd.gz
      set cmdline "lcd.density=240 msmts_calib=0x9f.0x39a.0x35c.0x78 clock-7x00.a11=500 ppp.apn=internet ppp.username=none ppp.password=none  msmvkeyb_toggle=off pmem.extra=1 gsensor_axis=-1,-2,3 force_cdma=1"
      boot
      Για άλλα δίκτυα βρείτε τα στοιχεία τους εδώ
    3. Ξαναβάζουμε το "startup.txt" στο "Storage Card" και ξεκινάμε το Android.
    4. Ξεκινάμε το Android, μπαίνουμε στα Settings \ Wireless Controls \ Mobile networks \ Access Point Names,

      πατάμε το Windows (κουμπί στο κινητό) και προσθέτουμε καινούργιο APN. Βάζουμε όλες τις πληροφορίες όπως πιο πάνω. Πατάμε ξανά το windows κουμπί και κάνουμε save. 
    5. Στο Settings \ Wireless Controls \ Mobile Networks \ Network Operators και ξαναεπιλέγουμε τον παροχέα. 
    6. Ενεργοποιούμε το "Airplane mode" κρατώντας πατημένο το "end call", περιμένουμε να χάσουμε το σήμα και το κάνουμε ξανά disable.

  12. Τώρα μπορούμε να δουλέψουμε 3G internet στο Android μας.
Όποιος έχει να προσθέσει κάτι ή να με διορθώσει για κάτι παρακαλώ να το κάνει γιατι όπως είπα και πιο πάνω δεν είμαι expert.


References:

About A

Andreas - I am into Information Security with a technical background, i love and support startups, technology and music. http://megahz.org - @acmegahz

2 σχόλια:

  1. Leventi mou ti ginetai? Cooly is here =) long time to talk re.elpizw na se kala. Oso gia to Android polla oreo logismiko gia mobile, exw parei to HTC Desire HD kai exo poulisei to Iphone 3gs na katalaveis, oute metaniosa.
    59 weeks ago

    ΑπάντησηΔιαγραφή