blog.megahz.org

..δημιουργώ καταστρέφοντας..
ΕΙΜΑΙ ΤΖΙΑΙ ΣΤΑ:

Η υποστήριξη από τους αντιπροσώπους στη Κύπρο



Comments: 6    Labels:,,     6/08/2011 04:17:00 μ.μ. 

Κλασσική ιστορία του support στη Κύπρο, δείτε πόσο ανεύθυνοι εν (κάποιοι) αντιπρόσωποι.

Αγόρασα ένα κινητό που την Αγγλία μέσω ebay. Κλειδωμένο σε εγγλέζικο πάροχο. Είπα του ανθρώπου τζιαί εξεκλείωσεν το πριν να μου το στείλει. Το κινητό κυκλοφόρησε πιο λλίο που χρόνο, εγώ έπιατο στους 5 μήνες. Να τονίσω πως ελειτούργαν τέλεια.


Ένιγουέϊ, στους 4-5 μήνες και αφού έκαμνα πατέντες πάνω (developing software, debugging, hex editing το kernel, partitioning κλπ), ε πόσο να με αντέξει, έμεινε. Κοινώς τούβλοποιήθηκε. Λάθος μου το παραδέχομαι αλλά έχω εγγύηση που πάει 2 χρόνια (έεετσιιι!).

Προσπάθησα με διάφορες τεχνικές πρώτων βοηθειών να το συνεφέρω αλλά τίποτε. Υπόψη ότι μίλησα με τον πάροχο στην Αγγλία και είπαν μου ότι αφού ισχύει κόμα η εγγύηση να τους το πάρω ή να το πάρω κατευθείαν στην ίδια κατασκευάστρια εταιρία. Μιλώ με τον vendor τζιαί λαλεί μου ποιος εν ο αντιπρόσωπος τους στη Κύπρο. Άτε λαλώ να το πάρω στον αντιπρόσωπο δαμέσα πέρκει μπορεί να το σάσει (ήξερα ότι εν είσχιε έτσι τσιάνς αλλά είπα να μεν πάω προκατειλημμένος).

Πάω λοιπόν τζιαμέ, είπα τους ότι έπιασα το που την Αγγλία αλλά η εγγύηση πάει ακόμα, είπεν μου η κοπέλα ότι θα το δουν και θα με πιάσουν το πολύ σε 4 μέρες να μου πουν αν σάζετε τζιαί πόσα θα στοιχήσει. Σε 4 μέρες πιάνω τους τηλέφωνο, λαλεί μου η κοπέλα ότι εν το είδε ο τεχνικός ακόμα. Καρτερώ. Στες 6 μέρες πιάνει με τζιαί λαλεί μου ότι εν μπορούν να κάμουν τίποτε γιατί το κινητό εν εγγλέζικης εταιρίας.
- καλά, εκαρτερούσα 1 εφτομάδα για να μου πεις ότι εν εγγλέζικης εταιρίας; Αφού είπα σου το όταν το έφερα
- Εν μπορούμε να κάμουμε τίποτε
- εν είσαστε οι αντιπρόσωποι;
- Είμαστε αλλά τούτο εν άλλο brand.
- To brand en to ίδιο, εντζιέν άλλο τηλέφωνο, μίλησα με τον πάροχο και τον vendor στην Αγγλία τζιαί είπεν μου να το φέρω σε εσάς.
- Εν το σάζουμε, μόνο τζιήνα που πουλιούνται στην Κύπρο τζιαί Ελλάδα.
- Εν είσαστε οι αντιπρόσωποι; Αφού η CYTA, η MTN, πουλούν κινητά δικά σας, η Vodafone στην Ελλάδα πουλά κινητά κλειδωμένα πάνω της και αν χαλάσουν φέρνουν τα σε εσάς.
- Εε…. εεε.. ε.. τζιήνα σάζουμε τα.
- Με πια λογική;
- Έτσι λειτουργούμε. 
Επήα τζιαί έπια το.

Το χαρτί έγραφε «Not supported, under European support». Λέω της κοπέλας, είμαστε Ευρώπη. Ξέρω το λαλεί μου αλλά εν τω υποστηρίζουμε. Έφυα νεκατωμένος τζιαί συγχυσμένος.

Μπαίνω στο site του vendor, ήσχιε Live chat, μιλώ με το support.
Λαλεί μου η κοπέλα,
- πες μου την διεύθυνση σου να στείλω άνθρωπο τωρά να το πιάσει. (1o WOW!!! Θα πρέπει να αστιεύκεται)
- εν είμαι Αγγλία.
- OK, τότε απολογούμαι αλλά θα χρεωθείς να μας το στείλεις.
- OK, λέω της, αλλά ήταν κλειδωμένο σε πάροχο. Πρέπει να το στείλω στον πάροχο;
- Δεν παίζει ρόλο, στείλτε το σε εμάς κατευθείαν. Αφού και στο πάροχο να το στείλεις σε εμάς θα καταλήξει. Πρέπει να μου στείλεις και την απόδειξη αγοράς για να δω αν καλύφκεσαι που την εγγύηση.
- Εν την έχω.
- ΟΚ λέει μου, νομίζω πως δεν χρειάζεται αφού η συγκεκριμένη συσκευή έχει λιγότερο από χρόνο που έχει κυκλοφορήσει και η εγγύηση πάει 2 χρόνια. Μου λέει αν δούμε ότι η ζημιά καλύπτεται από εγγύηση θα το έχεις σε λιγότερο από 10 μέρες.
Στέλνω τους το express, πιάνουν το, διούν μου tracking number για το repair center (2ο WOW! Υπάρχει tracking για το repair status!).

Έκαμνα track το repair status κάθε μέρα. Κάθε μέρα το status ήταν το ίδιο «We are currently testing your phone». Εμιλούσα τους που το online chat, ελέαν μου να μείνω άνεγνοιας τζιαί εννα φτιαχτεί το τηλέφωνο, απλά έχουν λλίο πρόβλημα με το repair center που γίνεται relocate.

Στις 12 μέρες πιάνουν με τηλέφωνο, είπαν μου ότι εσάστηκε, και θα το στείλουν express και σε 3 μέρες θα το έχω. Απολογήθηκαν μου για το ότι άργησαν 2 μέρες περισσότερο από όσο μου είπαν τζιαί έδωκαν μου τζιαί voucher 50 λίρες να πιάσω ότι θέλω που το accessory shop τους. Μου είπαν επίσης ότι δεν θα πληρώσω τίποτε!

NOW THIS IS WHAT I CALL "SUPPORT" τζιαί customer appreciation!

Εισήγηση: Είσαι ο αντιπρόσωπος μίας αρκετά σεβαστής μάρκας κινητών orrait?, έσχιεις τζιαί certified μηχανικούς orrait?, τζιαί certified repair center orrait?, μάθε πως λειτουργεί η μητρική εταιρία για να υιοθετήσεις τους μηχανισμούς και τις πολιτικές της. Τζιαί αν δεις τζιαί εν είσαι σε θέση να υποστηρίξεις τα «ευρωπαϊκά» κινητά (ασχέτως πως είμαστε τζιαί εμείς Ευρώπέοι) , κάμε μιαν συμφωνία με την μητρική εταιρία να τους τα στέλνεις να σου τα σάζουν. Με τούτο τον τρόπο δείχνεις ότι νοιάζεσαι για τους αγοραστές σου. Έννα μου πεις εν το αγόρασες που κοντά μου, ε μα ούτε που κοντά τους το αγόρασα και τζιήνοι εβοηθήσαν με.

About A

Andreas - I am into Information Security with a technical background, i love and support startups, technology and music. http://megahz.org - @acmegahz

6 σχόλια:

  1. Polla kalo to article s pelle m.... k eshi apolyto dikaio....
    Stin Kypro re file en eshi ypothesi to support tora ena to katalaveis? Mono na pouloun xeroun alla aman xalasei kai pareis tous to einai san na kai fakkas tous pas tin kkele me ena tiani...
    Ena se spasoun na sou to sasoun (an ta kataferoun dld) k ena se valoun k na pieroseis themas asxeta an eshi warranty (ena s evroun mia ftini dikaiologia oti en to kalifkoun).... En exoun ypothesi... Giauto gorazeis pou to ebay koumpare mou k afistous na fakoun.....
    49 weeks ago

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλούμε για HTC, σωστά; Πάντως οι συνάδελφοι μου που εν πολλά χρόνια πιο έμπειροι (10 και 8 χρόνια σε μια από τις 3-4 μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο) είχαν μου πει ότι η εξυπηρέτηση τους εν η καλλύττερη στην Κύπρο. Τζιαι εμιλούσαν για τούτους που σε ταλαιπωρήσαν!

    Άρα φαντάσου πόσο σκατά εν οι υπόλοιποι ή πόσο περίεργη ήταν η κατάσταση που έππεσες ρε φίλε.

    Πάντως πάω ολόισια για το Sensation. 12 του Ιούλη έρκεται Κύπρο!
    49 weeks ago

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. don't bother dude, ebay 400euro.
      49 weeks ago

      Διαγραφή
    2. Original? Τζιαι με εγγύηση 2 χρόνια;
      Σάννα τζιαι φοούμαι το ebay σε έτσι πράματα..
      49 weeks ago

      Διαγραφή
    3. e ne re file, ta teleytea mou 5-6 tilefona en etsi pou ta epiasa, i eggyisi isxyei alla prepei na ta stelneis se support center stin agglia giati stin kypro koimounte opos diavases tze pio pano.

      etsi kai alios ennoeite pos to support apo to aggliko repair center tha ine anotero apo tis Kyprou.
      49 weeks ago

      Διαγραφή
  3. ετράβησες κάστια, εν αλήθκεια ότι οι Κυπραίοι αντιπρόσωποι εν έχουν υπόθεση τζιαι εν συμφεροντολόγοι τζιαι εν καταλάβουν ότι ανήκουν σε μια μεγάλη παγκόσμια εταιρεία κάθε φορά, νομίζουν ότι το support εν για τους "δικούς τους" πελάτες. Έννεν για τούτον που γοράζουμεν που το ιντερνετ πιον; οι αυξήσεις που βάλουν πάνω στο προιόν, ο αρρωστημένος τους εγωιαμός. Έσιει όμως τζιαι καλούς. Το ρολόι μου το Garmin έστειλε μου το Κύπριος ενώ εγώ το αγόρασα από το ιντερνετ. Ένιωσα κάπως καλλίτερα πάνω σε τούτο το θέμα.
    49 weeks ago

    ΑπάντησηΔιαγραφή