blog.megahz.org

..δημιουργώ καταστρέφοντας..
ΕΙΜΑΙ ΤΖΙΑΙ ΣΤΑ:

METRO στη Λευκωσία



Comments: 9    Labels:     4/09/2009 08:05:00 π.μ. 
Τούτο το κοπέλλιν (Thomas Costi) έκαμε καλή δουλειά για METRO στη Λευκωσία.
Αλλά δυστηχός έτσι πράματα έν γίνουντε στη πραγματικότητα.
Αλλά πολλά ωραία δουλειά.
Έκαμεν τους τα κουτσιά καθαρισμένα! Εντζόϊ!

Map: Diagram: Lines:



original website here: http://nicosiametro.000space.com/

About A

Andreas - I am into Information Security with a technical background, i love and support startups, technology and music. http://megahz.org - @acmegahz

9 σχόλια:

  1. Αν εγίνετουν τουτον το πραμα στην Κύπρο θα έλεα ότι πράγματι εγίναμεν Ευρωπαίοι. Στην πραγματικότητα είμαστεν καθυστερημένοι τζαι τα σκεδιούθκια του Thomas Costi εν καταπληκτικά αλλά παραμένουν επιστημονική φαντασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρα πολλα καλή η δουλεια του Thomas Costi!! Και ίσως να είναι επιστημονική φαντασία όπως σχολιαστικέ αλλά δεν σημαίνει πως θα αφήσουμε αυτό το τόπο στο χάλι του το μαύρο! Προσωπική μου άποψη: να το παρουσιάσει στους αρμόδιους, σαν εισήγηση. Ποτέ δεν ξέρεις… ίσως σε κάποια φάση να έχουμε επιτέλους μέσα συγκοινωνίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν ξέρω αν η Λευκωσία πραγματικά χρειάζεται Μετρό. Θεωρώ πως οι αποστάσεις εν το δικαιολογούν.

    Θεωρώ πως υπάρχουν πολύ πιο φτηνές και πιο εύκολες στη πραγματοποίηση λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα:
    1- καλό δύκτιο λεοφωρείων
    2- καλλήττερός συντονισμός των φώτων τροχαίας
    3- καλύτερη αστυνόμευση των δρόμων (λαπόρτο τζιαι σήκωμα του αυτοκινήτου άμεσα σε όσους σταθμεύουν έστω τζιαι λίγο πάνω σε δρόμο που έν πρέπει)
    4- χαρακτηρισμός της αριστερής λωρίδας τις ώρες αιχμής ως αποκληστικής χρήσης από ΜΜΜ + ποδήλατα
    5- Ποδηλατόδρομοι

    Εν πάσει περιπτώσει το συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα εν υπερβολικό. Αν θα γινόταν κάποτε Μετρό, 2 το πολύ 3 γραμμές είναι υπεράρκετες: 1 κυκλική και 1-2 κατακόρυφες ή/και οριζόντιες (σχήμα σταυρού) καλύπτουν μεγάλο μέρος της Λευκωσίας. Σκοπός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θεωρώ πως πρέπει να είναι να σε πάρουν που το σημείο Α στο Β το οποίο να είναι πολύ κοντά στο προορισμό σου και όχι να σε κατεβάσουν ακριβώς έξω από το προορισμό σου, ειδικά σε μια χώρα με την ηλιοφάνεια της Κύπρου.

    Τέλος το πιο σημαντικό εν η αλλαγή στη νοοτροπία του Κυπραίου ως προς τς μετακινήσεις τους. ΜΜΜ, ποδια και ποδήλατο πρέπει να επανέλθουν στη καθημερινότητα του Κυπραίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. polla ipervoliko gia mia poli tou megethous tis lefkosias.axriasto. en xriazete etsi metro en imaste oute londino oute madriti. thkio grammes tram lefkosia tziai mia grammi kata mikos tou paraliakou tis lemesou enna aposimforisoun arketa tes thkio polis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδκιά έχει κανένας το email του Thomas Costi γιατί κάμνω μια μελέτη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λευκωσίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα σκαριά μελέτη για σιδηροδρομικό δίκτυο στην Κύπρο

    Διεθνείς προσφορές για τεχνοοικονομική μελέτη δημιουργίας γραμμών μέσου σταθερής τροχιάς –δηλαδή τρένου– μεταξύ Λευκωσίας - Λεμεσού (Κέντρο και Λιμάνι), Λευκωσίας - Λάρνακας (Κέντρο και Αεροδρόμιο) και Λεμεσού - Λάρνακας, προκήρυξε το Σάββατο μέσω της Επίσημης Εφημερίδας της Ε.Ε. το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Σύμφωνα με την προκήρυξη, η μελέτη αναμένεται να κοστίσει €286.000 συν ΦΠΑ και σε ένα χρόνο περίπου, δηλαδή τον Απρίλιο του 2011, οι μελετητές στους οποίους θα ανατεθεί το έργο, θα πρέπει να παραδώσουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, ώστε να διαφανεί αν είναι τεχνικά και κυρίως οικονομικά εφαρμόσιμη η λειτουργία βασικού δικτύου τρένων στην Κύπρο.

    Η μελέτη σκοπιμότητας για τη λειτουργία δικτύου τρένων στην Κύπρο, συγχρηματοδοτείται μάλιστα κατά 50% από την Κυπριακή Δημοκρατία και κατά 50% από το Ταμείο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσίευσε η Κυπριακή Δημοκρατία στην τελευταία έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας, «ένεκα της συνεχούς αύξησης της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ειδικά στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, χρειάζεται αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος των τριών βασικών αστικών κέντρων της Κύπρου, μέσω της δημιουργίας νέας γραμμής ή δικτύου γραμμών μέσου σταθερής τροχιάς για γρήγορη, ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον συγκοινωνία. Οι υπηρεσίες αφορούν τη διερεύνηση της σκοπιμότητας και εφικτότητας νέου δικτύου γραμμής σταθερής τροχιάς».

    Χρειάζεται να γίνει μια εμπεριστατωμένη μελέτη που να μας δώσει τα τεχνοοικονομικά στοιχεία για να δούμε αν είναι σωστό να λειτουργήσουν τρένα, ποιάς μορφής, με ποιους τρόπους, ανέφερε στον «Φ», ο διευθυντής του τμήματος Δημοσίων Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η μελέτη αφορά την σύνδεση με τρένο στο τρίγωνο Λευκωσίας - Λάρνακας - Λεμεσού, κυρίως με διέλευση παράλληλη με τους αυτοκινητόδρομους.

    Του Πέτρου Θεοχαρίδη στον "Φ" της Τρίτης

    «Αν η μελέτη δείξει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, τότε γιατί να μην προχωρήσουμε, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο μεταφοράς. Λόγω των σχετικά μικρών αποστάσεων δεν απαιτούνται βαριά τρένα, αλλά ενδεχομένως πιο ελαφριάς μορφής, αφού ακόμα και με σχετικά μέτριες ταχύτητες, οι διαδρομές θα γίνονται γρηγορότερα απ’ ό,τι με αυτοκίνητο», υπέδειξε ο ίδιος.

    Η μελέτη θα μας δείξει ποιες λύσεις μπορούμε να έχουμε υπόψη μας, πόσο κοστίζει κάθε λύση, αν είναι βιώσιμη. Η σύνδεση της πρωτεύουσας - όχι απαραίτητα του κέντρου της πόλης - με το βασικό λιμάνι και το βασικό αεροδρόμιο της χώρας, είναι μια σημαντική υπόθεση, που μπορεί να επιτευχθεί ενδεχομένως με μια μικρή διαπλάτυνση των αυτοκινητοδρόμων, προσθέτει στον «Φ» ο διευθυντής Δημοσίων Έργων. “Για να έχουμε όμως άποψη, πρέπει να έχουμε τη μελέτη”, καταλήγει.

    Ο σιδηρόδρομος, λειτούργησε στην Κύπρο από το 1905 μέχρι το 1951. Το δίκτυο είχε μήκος 122 χλμ. με 39 σταθμούς και έφτανε από τη Μεσαορία μέχρι και την Ευρύχου. Τα Δημόσια ‘Εργα είχαν τότε σημαντικό ρόλο στην κατασκευή και έλεγχο γραμμών και γεφυρών για τα τρένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα φίλοι Κύπριοι,
    Τα τελευταία 20 χρόνια οι κυβερνήσεις στην ΕΛΛΑΔΑ όσους ασφαλιστικούς νόμους έφεραν κανείς δεν έλυσε το μεγάλο πρόβλημα των Συντάξεων. Οι νόμοι αυτοί έμεναν 2-6 χρόνια. Δεν θέλουν ή δεν μπορούν οι πολιτικοί να το λύσουν?Ποιές είναι οι λύσεις του Συνταξιοδοτικού ?
    Εμείς στο blog της Μεσσηνίας, προτείνουμε ανατρεπτικές και αποτελεσματικές λύσεις. Αν θέλετε να μάθετε πως μπορεί να λυθεί το μεγάλο Συνταξιοδοτικό πρόβλημα, Επισκευθείτε το Blog της Μεσσηνίας
    http://messiniaka.blogspot.com
    Στείλτε μας δε, τα σχόλιά σας, τα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pe tou thomas costi na kopsei tzino pou pinnei giati mallon epeiraksen ton. Dame i athina pou eshei 5 ekatomiria plasmata kai eshei pio lies grammes.
    Kai ate kamoun touto to prama mes tin leukwsia toutos o thomas costi ipologise posa enna einai to running cost tou? Oksa epiasen 4-5 flomaster kai arkepse na trava grammes?? I enna mou peite ma enna fkalloun lefta pou ta eisitiria pou enna pouloun. Mono an eimaste mes ta trena pou to proi ws tin nixta, na piennoume kai na erkoumaste kai na kofkoume averta eisitiria tote mporei.
    Na travw xrwmatistes grammes panw se xartes kserw kai egw. Ws tziame omws!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως η Σιγκαπούρη που είναι και 10 φορές πιο μικρή από την Κύπρο, έχει 4 γραμμές του μετρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή